KUPLAn uusi koulutussuunnittelija Milla Ruuska

Hei, olen Milla, viime toukokuussa yhteisöpedagogiksi valmistunut KUPLA-hankkeen uusi koulutussuunnittelija. Aloitin työt KUPLAssa 16.10.2019 ja olen todella innoissani uudesta työtehtävästäni, sillä siinä yhdistyy moni minua kiinnostava asia. Näitä ovat muun muassa työskentely opiskelijoiden hyvinvoinnin parissa, kouluttaminen, hanketyö sekä kiertäminen ympäri Suomea tutustumassa eri korkeakouluyhteisöihin. Olen aiemmalta koulutukseltani media-assistentti, ja hanketyössä pääsen harjoittamaan näitäkin taitoja viestinnän parissa. Aika täydellinen paketti tuoreelle ammattilaiselle.

Olin itsekin opiskeluaikanani Humanistisessa ammattikorkeakoulussa mukana opiskelijakunta HUMAKOn eri aktiivitoiminnoissa, joten kiinnostukseni opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseen alkoi jo ollessani itse opiskelija. Fuksivuotena lähdin mukaan niin tuutorointiin kuin myös opiskelijoiden edunvalvonnasta huolehtivaan ja tapahtumia järjestävään jaostoon. Näiden hommien parissa vierähtikin unohtumaton opiskelujeni alkupuolisko. Opintojen loppupuolella hain mukaan kampuksemme hyvinvointityöryhmään opiskelijaedustajaksi, jolloin pääsin tarkastelemaan ja kehittämään opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviä asioita henkilökunnan kanssa.

Aktiivitoiminnasta käteen jäi paljon hyödyllisiä työelämätaitoja: ymmärrystä yhteisön hyvinvoinnista huolehtimisesta, tapahtumien järjestämisestä, organisoinnista, yhteistyöstä ja verkostoitumisesta sekä yhä paremmat eväät ihmisten kanssa työskentelemiseen. Haastavinta minulle oli innostavien juttujen parissa työskennellessä oppia hahmottamaan jo etukäteen, milloin täytyy osata sanoa ”ei” rajatakseen työtaakkaa.

Olen iloinen, että nyt KUPLAn kautta pääsen tarjoamaan eri korkeakoulujen aktiiveille laadukasta koulutusta heidän tärkeän työnsä tueksi. Aktiivit ovat tärkeä osa opiskelijakulttuuria, ja siksi myös heidän jaksamisestaan on huolehdittava. KUPLAssa tämä tapahtuu kouluttamalla opiskelija-aktiiveja sekä korkeakoulujen henkilökuntaa, jotta heillä kaikilla olisi paremmat eväät opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseen. Tällaista tukea olisin itsekin ottanut mielelläni vastaan omina aktiiviaikoinani.

Vielä vähän minusta: Vapaa-ajalla harrastan höntsäjalkapalloa, teen bullet journaliani sekä vietän aikaa ystävieni ja läheisteni kanssa. Rakastan kahvia (joka oli myös iso apu opiskelujen keskellä, mitä olisinkaan tehnyt aamuluennoilla ilman matkatermariani) sekä uuden oppimista.

Millan top 3 vinkkiä opiskelijoille:

  1. Huolehdi nukkumisestasi. Riittävä unen saanti on tärkeää meidän kaikkien arjessa. Panosta nukkumiseen esimerkiksi luomalla sinulle toimivat rauhoittavat iltarutiinit.
  2. Älä ota liikaa paineita siitä, mitä opiskelijaelämän pitäisi olla, tai että siitä pitäisi osata nauttia täysillä koko ajan. Opiskelu on loppujen lopuksi vain yksi vaihe elämässä. Tavoittele juuri niitä asioita, jotka tuntuvat sinusta hyvältä, äläkä niitä, joita koet muiden odottavan sinulta opiskelijana.
  3. Ole avoin ja utelias kohdatessasi uusia asioita. Tämä pätee niin ihmisiin kuin esimerkiksi uuden kurssin aloittamiseen. Koita karistaa ennakkoluulosi ja syventyä ennestään tuntemattomaan ajan kanssa. Joskus saattaa yllättyä!