KUPLAn uutiskirje 1/2018

MIKÄ KUPLA

KUPLA – Opiskelijat päihdekulttuurin uudistajina -hanke (2018–2020) tukee korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelukykyä, vahvistaa korkeakouluyhteisöjen valmiuksia päihdehaittojen ehkäisyyn sekä edistää yhteisöllistä ja saavutettavaa opiskelukulttuuria.

KUPLA on EHYT ry:n ja Nyyti ry:n yhteinen hanke, jonka kumppaneina ovat Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL, Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK, Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö YTHS sekä Opiskelijoiden liikuntaliitto OLL.

Tämä on KUPLAn uutiskirje, joka lähetetään noin kerran kuussa. Vanhat uutiskirjeet ovat jatkossa luettavissa hankkeen sivuilta osoitteessa ehyt.fi/kupla

 

KUPLA Peda-forumissa

KUPLA piti Peda-forumissa 15.-16.8. työpajan aiheesta ”Opiskelijoiden päihdeohjelmat ohjauksen välineinä”. Työpajaan osallistui opetuksen ja korkeakoulupedagogiikan kehittäjiä eri korkeakouluista. Pajassa käsiteltiin päihdeohjelmien sisältöjä ehkäisevän päihdetyön ja puheeksiottamisen näkökulmista.  Työpajan osallistujat kaipasivat korkeakoulujensa päihdeohjelmiin lisää konkretiaa, jotta niiden soveltaminen tarvittaessa olisi mahdollisimman sujuvaa.

Kesän aikana KUPLA on tutustunut useaan eri korkeakoulun opiskelijan päihdeohjelmaan tai vastaavaan hyvinvointiohjelmaan. Monessa korkeakoulussa on parhaillaan käynnissä joko opiskelijoiden päihdeohjelman päivitys tai peräti ensimmäisen opiskelijoiden päihdeohjelman laatiminen.

Työpajan materiaalit ovat saatavilla KUPLA-hankkeen verkkosivuilla osoitteessa ehyt.fi/kupla 4.9. alkaen.

 

Opiskelijoiden päihdeohjelma?

KUPLA-hanke tarjoaa apua ja tukea päihdeohjelmien laadintaan. Kommentoimme mielellämme työn alla olevia päihdeohjelmia sekä tarjoamme sparrausta olemassa olevien kehitykseen. Mikäli korkeakouluyhteisönne on kiinnostunut tällaisesta tuesta, ole yhteydessä hankkeeseen osoitteessa kupla@ehyt.fi

 

Pinnan alla kuplii

Hankkeen koulutusmenetelmiä tullaan pilotoimaan hankkeen ajan viidessä korkeakoulussa ympäri Suomen, minkä jälkeen koulutusmateriaalit tulevat vapaasti kaikkien saataville. Yhteistyökorkeakoulut tullaan julkistamaan lokakuussa.

KUPLAn verkkosivut julkaistaan 3.9.

KUPLA-hankkeen verkkosivut julkaistaan 3.9. osoitteessa http://www.ehyt.fi/kupla

Verkkosivuille tullaan kokoamaan hankkeen edetessä KUPLAn koulutusmateriaaleja, infopaketteja sekä menneiden esiintymisien luentokalvoja.

 

KUPLA mukana Helgan hyvinvointiapprossa 30.8.

Appro eli approbatur on paitsi arvosana, myös tapahtuma, jossa osallistujat kiertävät rasteja ja suorittavat niillä tehtäviä. Hyvinvointiappro on nimensä mukaisesti rastikierto, jonka rasteilla käsitellään opiskelijan hyvinvointia, jaksamista ja terveyttä. KUPLA pitää Haaga-Helian opiskelijakunta Helgan hyvinvointiapprossa 30.8. rastia, jolla sivutaan hankkeen teemoja hyvinvoinnin näkökulmasta.

Helgan hyvinvointiappro: https://www.facebook.com/events/1646047295517162/