KUPLAn uutiskirje 3/2020

Tuutorin tehtäväkirja saatavilla englanniksi ja ruotsiksi

KUPLA-hankkeen Osaava tuutori –opiskelijatuutorin tehtäväkirja on nyt saatavilla ruotsiksi ja englanniksi. Tehtäväkirja on tarkoitettu opiskelijatuutorin itseopiskelumateriaaliksi tuutoroinnin oheen.

Kunnig tutor – tuutorin tehtäväkirja ruotsiksi
Skillful tutor – tuutorin tehtäväkirja englanniksi

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 23.4.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä järjestetään jälleen tänä keväänä. Päivää vietetään torstaina 23.4. ja sen ympärillä kampanjoidaan somessa kahden viikon ajan 14. – 24.4.2020. Tarkoituksena on herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan toimimaan etänä mielen hyvinvoinnin puolesta.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä on valtakunnallinen kampanja, jolla halutaan herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveyden kannalta tärkeistä ja ajankohtaisista teemoista. Samalla nostetaan esiin asioita ja tekoja, joilla mielen hyvinvointia voidaan edistää opiskeluyhteisöissä. Tänä vuonna kampanja toteutetaan poikkeuksellisesti vain sosiaalisessa mediassa.

Lue lisää kampanjasta Nyytin sivuilta

Meillä saa puhua kannabiksesta – ilmainen etäkoulutus joka keskiviikko klo 13-15

EHYT ry:n ja YAD ry:n yhteinen Kannabishanke järjestää kevään ajan ilmaisen etäkoulutuksen joka keskiviikko klo 13-15. Koulutus on tarkoitettu nuorten ja nuorten aikuisten parissa työskenteleville ammattilaisille. Koulutuksessa saat tietoa kannabiksesta, interventiosta sekä työkaluja oman työsi tueksi. Koulutus kestää kaksi tuntia ja koulutuksen aikana voi esittää myös kysymyksiä.

Lisätietoa löydät kannabishankkeen sivuilta.

Nyyti järjestää ylimääräisiä korona-aiheisia chatteja tiistaisin 

Nyyti ry järjestää huhtikuun aikana ylimääräisiä chatteja, joissa voi jakaa ja saada vertaistukea koronan aiheuttamaan pelkoon ja epävarmuuteen. Tulevissa chateissa käsitellään esimerkiksi omasta hyvinvoinnista huolehtimista sekä opintojen etenemistä koronan aikana.

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Chatissa on mukana aina Nyytin vapaaehtoiset tai työntekijät.

Rahapelaminen poikkeusaikana -kysely

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry kerää tietoa suomalaisten rahapelaamisesta koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana. EHYTin mielestä on tärkeää tänä historiallisesti poikkeuksellisena aikana kerätä tietoa siitä, kuinka tilanne on mahdollisesti vaikuttanut rahapelaamiseen, rahapelaajiin sekä heidän läheisiinsä. Kyselyn tuloksia käytetään rahapelihaittojen ehkäisyn ja hoidon kehittämiseen sekä mahdollisesti myös tutkimuksellisiin tarkoituksiin. Kysely on tarkoitettu kaikille yli 15-vuotiaille henkilöille.

Kyselyllä kartoitetaan rahapelaamista, eli pelaamista, jossa pelin voitto tai tappio on rahaa tai rahan arvoinen. Tällaisia pelejä ovat esimerkiksi Veikkauksen pelit sekä ulkomaisten rahapelisivustojen pelit, kuten nettipokeri. Kysely ei koske digitaalista pelaamista.

Kysely on anonyymi, eikä kaikkiin kysymyksiin tarvitse vastata. Kysely toteutetaan yhteistyössä CEACGin ja A-klinikkasäätiön kanssa. Kyselyyn voi vastata 8.5.2020 saakka.

Osallistu kyselyyn täällä