KUPLAn uutiskirje 4/2020

KUPLAn tapahtumakoulutukset saatavissa ruotsiksi ja englanniksi

KUPLA-hankkeen koulutukset opiskelijatapahtumien järjestäjille on nyt julkaistu ruotsiksi ja englanniksi. Koulutukset ovat ladattavissa ilmaiseksi hankkeen sivuilta.
Tapahtumakoulutukset ruotsiksi
Tapahtumakoulutukset englanniksi

Tukimateriaalia saatavilla ruotsiksi ja englanniksi

KUPLAn tuottamat tukimateriaalit korkeakouluyhteisöille, kuten esimerkiksi vinkit puheeksiottokeskusteluun ja suositukset opiskelijoiden päihdeohjelmien kehittämiseen on myös käännetty ruotsiksi ja englanniksi. Tukimateriaalit ovat ladattavissa ilmaiseksi hankkeen sivuilta.  
Tukimateriaalisivu ruotsiksi
Tukimateriaalisivu englanniksi

KUPLAn viimeistä kevättä viedään

KUPLA-hankkeen viimeinen kevät on melkein lopuillaan. Lue lisää viimeisen kevään tunnelmista, koulutusten palautteista ja tunnusluvuista KUPLAn blogista.

“Tärkein asia, jonka opin oli itselleni se, että ensin pitää pistää ns. oma happinaamari ennen kuin sen voi laittaa fukseille. Tämä on asia, mitä harvoin painotetaan. Aion soveltaa kaikkia juuri oppimaani, erityisesti sitä, kuinka auttaa fukseja erilaisissa ongelmissa.”
-tuutori

SAMOK: AMK-opiskelijoiden jaksaminen ja hyvinvointi heikentyneet merkittävästi korona-aikana

Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK teki koosteen opiskelijakuntien tekemästä kyselystä Suomen amk-opiskelijoille. Koosteen mukaan noin puolet opiskelijoista kokee jaksamisensa huonontuneen, motivaationsa laskeneen ja stressin lisääntyneen poikkeustilanteen aiheuttaman etäopiskelun myötä. Erityisen paljon tilanne on vaikuttanut opintojensa alkuvaiheessa oleviin opiskelijoihin.

SAMOK:n kyselykooste AMK-opiskelijoiden kokemuksista (pdf)

#MitäTehtäis -kampanjan myötä palattiin pohtimaan ystävyyttä

KUPLA-hanke toteutti helmikuussa ystävänpäivän ympärillä #kaverikupla -viestintäkampanjan. Ystävyys on kuitenkin tärkeää vuoden jokaisena päivänä. Tästä muistutti Nyyti ry:n koordinoima Opiskelijoiden mielenterveyspäivän #MitäTehtäis -kampanja, joka toteutettiin 23.4. Kampanjan teemana oli tänä vuonna ystävyys ja sen kunniaksi KUPLA kokosi #kaverikupla -kampanjan ajatuksia blogitekstin muotoon. Blogissa vinkataan ystävyystaidoista ja ystävystymiskeinoista – myös etänä.

“Yhteisöllisyys on pieniä tekoja, joita jokainen voi pyrkiä tekemään omalta osaltaan. Kaikkien kanssa ei tarvitse olla sydänystäviä. Tuutorin ei kuulu olla uuden opiskelijan ainoa kaveri, korkeakoulun henkilökunnalla on opiskelijoista huolehtimisen lisäksi monta muuta työtehtävää, eikä tapahtuman järjestäjä ehdi juttelemaan kaikkien osallistujien kanssa. Voit kuitenkin tehdä osasi au12ttaaksesi kanssaopiskelijoita tuntemaan olonsa tervetulleeksi ja nähdyksi, ilman että se vaatii sinulta supervoimia.”

Lue lisää KUPLAn blogista

Tule kirjoittajaksi KUPLA-hankkeen blogiin!

KUPLAn blogissa on aina tilaa vieraskynille. Onko sinulla jokin hankkeen teemoihin liittyvä idea, havainto, vinkki tai mielipide, jonka haluaisit jakaa muun maailman kanssa? Kirjoita KUPLAn blogiin! KUPLAn blogin aiheista ja julkaisuista voi lukea lisää hankkeen verkkosivuilla. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä KUPLAn Emiin, emi.maeda@ehyt.fi.

KUPLA toivottaa hyvää kesää

KUPLAn uutiskirje jää lomalle ja palaa jälleen elokuussa. Oikein hyvää kesää kaikille uutiskirjeen tilaajille! Muista kuitenkin tallentaa viikko 45 kalentereihinne, sillä viikko marraskuun ensimmäinen viikko on paitsi ehkäisevän päihdetyön viikko, myös viikko jolloin KUPLA järjestää hankkeen päätöswebinaarit.