KUPLAn uutiskirje 5/2019

Henkilöstövaihdoksia KUPLAssa 

KUPLA-hankkeen henkilöstö on vaihtunut syksyn aikana. Noora Paakki on jatkanut uusiin haasteisiin oppilaitosmaailman puolelle ja Sarianna Palmroos on jäänyt vanhempainvapaalle. Hankkeen projektipäällikkönä jatkaa Emi Maeda. Uutena tekijänä KUPLA-hankkeeseen on tullut yhteisöpedagogi Milla Ruuska. 

Muuttuiko se kulttuuri? 

“Tämä vuoden 2019 lokakuu on jossain vaiheessa menneisyyttä, jota katsellaan vähän ihmetellen ja analysoivan linssin läpi. Mitä sellaisia asenteita, mielikuvia ja käytänteitä meillä on nyt, joita emme tajua kyseenalaistaa tai uudelleenarvottaa?” 

 KUPLA-hanke toteutti kolmen viikon mittaisen Kulttuurin muuttajat –kampanjan. KUPLAn projektipäällikkö Emi Maeda pohtii kampanjaa ja kulttuurin muutosta kampanjan blogissa.  

 Lue lisää: http://kulttuurinmuuttajat.fi/2019/10/20/no-muuttuiko-se-kulttuuri/ 

 

KUPLAn koulutuksia edelleen saatavilla 

KUPLA-hanke kouluttaa maksutta korkeakouluyhteisöjä. Opetushenkilöstölle, opiskelijatuutoreille ja opiskelijajärjestöjen aktiiveille suunnattuja koulutuksia on mahdollista tilata edelleenkin. Lue lisää koulutuksista KUPLAn verkkosivuilta: https://kupla-hanke.fi/blog-post/tilaa-koulutus-kupla-hankkeelta/ 

 

OHO-hankkeen päätössymposium 14.-15.11. 

OHO – Opiskelukyvyn, hyvinvoinnin ja osallisuuden edistäminen korkeakouluissa -hanke on tullut päätökseensä. Hankkeen päätössymposium järjestetään 14.-15.11. Jyväskylässä. Symposium on maksuton ja se on tarkoitettu sekä korkeakoulujen että toisen asteen opetus- ja ohjaushenkilökunnalle, opiskelijoille, tutkijoille ja kaikille opiskelijoiden hyvinvoinnista kiinnostuneille. Symposiumiin voi ilmoittautua 6.11. mennessä. 

Lisätietoja sekä ohjelma: https://ohosymposium.webnode.com/ 

 

Itsemurha opiskeluyhteisössä – näkökulmia ennaltaehkäisyyn 

Opiskelijahyvinvointiverkoston syysseminaari järjestetään maanantaina 18.11. klo 9-15 Helsingin yliopistolla. Seminaari on maksuton ja se streamataan sekä tallennetaan Nyytin YouTube-kanavalle.  

Lisätietoa sekä ohjelma: https://www.nyyti.fi/ophyverkosto/verkostopaiva-18-11-2019/ 

 

Välineitä ongelmallisen digipelaamisen kohtaamiseen 

Digipelirajat’on -hanke järjestää ammattilaisille suunnatun menetelmäkoulutuksen ongelmallisen digipelaamisen kohtaamiseen. Koulutus on suunnattu nuorten aikuisten kanssa työskenteleville sosiaali-, terveys- ja koulutusalan ammattilaisille, jotka kohtaavat (ongelmallista) digipelaamista työssään.  

Lisätietoja sekä ilmoittautuminen koulutukseen: https://digipelirajaton.fi/tietoa/koulutukset/