KUPLAn uutiskirje 5/2020

Hyvää syksyä!

KUPLA-hanke on palannut kesälomilta takaisin tositoimiin. Hankkeen lähtölaskenta on alkanut – maaliskuussa 2018 alkanut taival päättyy marraskuussa. KUPLA julkaisee vielä ennen hankkeen päättymistä kolme uutiskirjettä, yhden jokaista jäljellä olevaa kuukautta kohden.

Save the date: KUPLAn päätöswebinaarit 3.-5.11.

KUPLA päättää taipaleensa kolmella webinaarilla marraskuun alussa. Webinaarien ohjelma ja tarkka aikataulu julkaistaan myöhemmin, mutta webinaarien päivämäärät kannattaa laittaa kalenteriin jo nyt! Webinaarit käsittelevät KUPLAn koulutusmallien kohderyhmien (opiskelijatuutorit, opiskelijatapahtumien järjestäjät sekä korkeakoulujen ohjaus- ja hyvinvointihenkilöstö) kannalta kiinnostavia aiheita KUPLAn omien havaintojen lisäksi.

Katso tallenne KUPLAn etätuutorikoulutuksesta

KUPLA tuottaa syksyn aikana yhdessä yliopistopappien kanssa Helsingin yliopistolle kolmen tuutorikoulutuksen sarjan, joiden tallenteet julkaistaan yliopiston Unitube-palvelussa. Tallenteet julkaistaan koulutusten jälkeen. Ensimmäinen koulutus pidettiin 25.6. ja sen tallenne on jo nähtävissä. Koulutus käsitteli turvallisen ryhmän ja ryhmähengen luomista etänä.

Tuutorikoulutusten kaksi seuraavaa osaa pidetään 20. Ja 21.8., ja niiden tallenteet tulevat myös vapaaseen katseluun Unitubessa. Katso tallenne Unitubesta

14 vuotta tuutoroinnin tukena

“Tärkeimpänä asiana itse pidin sitä, että tuutorit havaitsevat, että heillä on tärkeä rooli vertaisohjaajina ja vaikka kaikkea ei osaisi uudelle opiskelijalle heti vastata, niin he osaavat auttaa oikean tiedon lähteille ja olla toisen opiskelijan tukena.”

Tamkossa yli 14 vuotta tuutoroinnin parissa työskennellyt Satu Hiltunen kirjoitti KUPLAn blogiin mietteitään tuutoroinnista. Lue lisää KUPLAn blogista.