KUPLAn uutiskirje 6/2019

PELI-KUPLA  

KUPLA-hanke toteuttaa viikolla 51 minikampanjan raha- ja digipelaamisesta. Kampanja toteutetaan yhteistyössä ARPA-projektin ja EHYT ry:n pelikasvatustoiminnan kanssa. Kampanjan tarkoituksena on kertoa korkeakouluopiskelijoiden raha- ja digipelaamisesta sekä tarjota vinkkejä pelaamisen hallitsemiseen sekä aiheen puheeksi ottamiseen. Kampanja toteutetaan KUPLAn somekanavissa Facebookissa ja Instagramissa

Kiitos vuodesta 2019 

KUPLA-hanke kiittää kuluneesta vuodesta. Vuosi 2020 on hankkeen viimeinen toimintavuosi, jonka aikana pyritään juurruttamaan hankkeen koulutuksia ja käytäntöjä korkeakouluyhteisöihin ympäri maan. KUPLA toivottaa uutiskirjeen lukijoille rauhaisaa joulunodotusta sekä riemukasta uutta vuotta! KUPLAn uutiskirje palaa joulutauolta tammikuun loppupuolella.  

Suosituksia opiskelijoiden päihdeohjelmien kehittämiseen 

KUPLA-hanke on julkaissut suositukset opiskelijoiden päihdeohjelmille. Suositukset käsittelevät opiskelijoiden päihdeohjelmien laatimista ja kehittämistä ehkäisevän työn näkökulmasta. Suositukset ovat oivallinen suunnittelun ja arvioinnin apuväline, jos korkeakoulun opiskelijoiden päihdeohjelmaa ollaan päivittämässä tai vasta laatimassa. Suositukset ovat saatavilla KUPLA-hankkeen verkkosivuilta 

 

KUPLA julkaisee koulutukset tuutoreille ja tapahtumanjärjestäjille 

KUPLAn koulutukset vertaistuutoreille ja opiskelijatapahtumien järjestäjille julkaistaan alkuvuodesta 2020. Koulutusten julkaisupäivä tarkentuu tammikuun aikana. Koulutukset koostuvat diaesityksestä ja koulutuksen pitäjän ohjeista. Kolmikieliset (suomi, ruotsi, englanti) koulutukset julkaistaan hankkeen verkkosivuilla ja niiden materiaalit ovat vapaasti käytettävissä.  

KUPLAn tuutorikoulutus on kuusiosainen koulutuspaketti, joka käsittelee tuutorina toimimisen eri puolia vastuista ja velvollisuuksista tuutorin rooliin ryhmän johtajana ja hyvinvoinnin edistäjänä. Tuutorikoulutuksen mukana julkaistaan tuutorille sopiva itseopiskelumateriaali. 

KUPLAn koulutukset tapahtumanjärjestäjille koostuvat neljästä koulutuksesta, joiden tarkoituksena on auttaa opiskelijatapahtumien järjestäjiä tuottamaan turvallisia, saavutettavia ja hauskoja tapahtumia.