KUPLAn ylimääräinen uutiskirje

KUPLAn tuutorikoulutukset saatavilla englanniksi

KUPLAn tuottamat tuutorikoulutukset ovat saatavilla englanniksi 1.4. alkaen. Kasvaneesta tarpeesta johtuen KUPLAn tuutorikoulutukset julkaistaan englanninkielisinä esityksinä, suomenkielisin kouluttajan ohjein. Koulutuksista tuotetaan myös versio, jossa kouluttajan ohjeet ovat englanniksi. KUPLAn uutiskirjeessä ja nettisivuilla tiedotetaan koulutusten uusien versioiden julkaisusta.

KUPLAn ruotsinkieliset tuutorikoulutukset ovat käännettävänä ja ne julkaistaan suomenkielisin kouluttajan ohjein viimeistään 20.4. Myös ruotsinkielisistä koulutuksista tulee myöhemmin versio jossa kouluttajan ohjeet ovat ruotsiksi.

Tutustu tuutorikoulutusten kieliversioihin täällä (Google Drive)

Tuutorin tehtäväkirja saatavissa ruotsiksi ja englanniksi 9.4. alkaen

Osaava tuutori – opiskelijatuutorin tehtäväkirja on käännetty ruotsiksi ja englanniksi. Käännös on ladattavissa KUPLAn verkkosivuilta tiistaista 9.4 alkaen. Tuutorin tehtäväkirja sopii hyvin opiskelijatuutorin itseopiskelumateriaaliksi.

Osaava tuutori -tehtäväkirja on tarkoitettu opiskelijatuutorille itseopiskelumateriaaliksi. Kirja on tarkoitettu työkaluksi korkeakoulussa toimivalle opiskelijatuutorille. Tehtäväkirjaa voi käyttää tuutoritoiminnan suunnittelun, toteuttamisen ja raportoinnin apuna. Lisäksi kirja tarjoaa vinkkejä tuutorina toimimiseen ja tehtäviä oman roolin sekä omien voimavarojen pohdintaan.

Tutustu tehtäväkirjan suomenkieliseen versioon täällä

Kuplan koulutuksia järjestetään webinaareina

Vallitsevan tilanteen vuoksi KUPLAn tuutori- ja tapahtumakoulutukset tuotetaan etäkoulutuksina live-koulutusten sijaan. Koulutukset voidaan järjestää joko korkeakoulun omaa sähköistä alustaa käyttäen tai EHYTin Adobe Connect –alustalla.

Koulutusten saatavuudesta voi kysyä hankkeen koulutussuunnittelijoilta:

Tuutorikoulutukset: milla.ruuska@ehyt.fi
Tapahtumakoulutukset: emi.maeda@ehyt.fi

Lue lisää koulutuksista

KUPLA tukee korkeakouluja opiskelijoiden päihdeohjelmien kanssa

Monet korkeakoulut ovat päivittämässä opiskelijoiden päihdeohjelmaa. KUPLA on julkaissut hankkeen suositukset opiskelijoiden päihdeohjelmille. Suosituksia voi käyttää oman korkeakoulun opiskelijoiden päihdeohjelman laadintaan tai päivittämiseen. Lisäksi kannattaa tutustua Unifin kolmikielisiin päihdeohjelman mallipohjiin.

KUPLA tarjoaa myös neuvontaa ja tukea päihdeohjelman laatimiseen tai päivittämiseen. Jos toivot kommentteja oman korkeakoulusi päihdeohjelmasta ja sen kehittämistarpeista, ota yhteyttä koulutussuunnittelija Emmi Lehtiseen, emmi.lehtinen@ehyt.fi

Tutustu KUPLAn suosituksiin täällä

KUPLA mukana viestintäkampanjoissa mielenterveyden puolesta

KUPLA on ollut maaliskuun aikana mukana kahdessa eri mielenterveysteemaan liittyvässä sosiaalisen median viestintäkampanjassa.

KUPLA osallistui #mielenterveysmaanantaihin 3.3. Turun yliopiston ylioppilaskunnan Instagram-tilillä. Helmikuusta huhtikuuhun kestävän kampanjan tarkoituksena on tuoda Turun seudulla olevat mielenterveyden ja hyvinvoinnin alan organisaatiot tunnetuiksi ja lähelle opiskelijoita. Tavoitteena on, että opiskelijat löytävät organisaatioiden luo ja saavat apua arjen hyvinvointiin.

KUPLA oli myös mukana perjantaina 27.3. #OnOkei –Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan Instagram-tilillä. Viikon mittaisen kampanjan tarkoituksena oli, että mielenterveyden ja hyvinvoinnin ammattilaiset ottivat Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan Instagramin haltuun, kertoivat työstään ja itselleen tärkeistä teemoista mielenterveyteen liittyen, sekä vastailivat yleisön kysymyksiin. Kampanjan tavoitteena oli poistaa mielenterveydestä puhumisen stigmaa.

Osallistumme mielellämme jatkossakin kampanjoihin opiskelijoiden hyvinvoinnin puolesta. Lisätietoja ja vinkkejä voi kysyä koulutussuunnittelija Milla Ruuskalta, milla.ruuska@ehyt.fi

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 23.4.

KUPLA on mukana toteuttamassa Nyyti ry:n järjestämää Opiskelijoiden mielenterveyspäivää 23.4. Käy tutustumassa kampanjaan ja lähde mukaan: https://www.nyyti.fi/mielenterveyspaiva/